Celulozna izolacija

Izredno učinkovita toplotna, zvočna ter cenovno sprejemljiva izloacija 

Celulozna izolacija

CELULOZNA IZOLACIJA je naravna izolacija, s katero lahko stavbo toplotno in tudi zvočno izoliramo. Celulozna vlakna sprejemajo in oddajajo vlago ter tako delno uravnavajo klimo v prostoru. Narejena je iz starega časopisnega papirja in sodi med reciklirane materiale. Proti požaru je zaščitena z borovo soljo. Sodi v razred požarne varnosti B2. Vgradimo jo s pomočjo vpihovalnega stroja , z nastavitvijo gostote vpihovanja – med 42 in 60 kg/m3 .Pri vpihovanju izolacija zapolni vse praznine in po končanem postopku vpihovanja dobimo kompaktno izolacijsko ploščo v enem kosu brez stikov in praznih prostorov in brez posedanja . Priporočamo debelino izolacije od 26cm do 40cm.

Cena vgrajene celulozne izolacije je primerljiva ceni izolacij ISOVER PREMIOM 032 ,URSA SF 032 , KNAUF INSULATION UNIFIT 035 , vendar še vedno lahko z zelo kvalitetno debelino in vgradnjo dosežete največ 6-6,5 h faznega zamika , z celulozo pa dosežemo celo 11 h faznega zamika.

Idealno za

Z

Celulozna izolacija se uporablja pri izolaciji novogradenj in tudi starejših objektov ki so potrebni obnove.

Z

Uporablja se pri energetski sanaciji javnih in zasebnih poslopij.

Z

izolacija je primerna za nizkoenergijske in pasivne objekte , vrtce, šole , brunarice…

Z

Vpihuje se v ostrešja vseh vrst , medetažne plošče ( stop ) , lahko jo prosto nasujemo po neposeljenem podstrešju, jo vgradimo v stene in tla

Celuloza
Celuloza
vpihovanje celuloze

Tehnike vgradnje

Vpihovanje celuloze z cevjo

Vpihovanje z cevjo

Je najstarejši in najpogostejši način vgradnje, ki poteka z vrha podstrešja ali iz notranjega dela, skozi parno oviro. Tak način vgradnje uporabimo tudi pri izoliranju sten lesenih hiš. Cev se potisne v prazen prekat skoraj do konca in se jo, ko je v prostoru dosežena primerna gostota izolacija, rahlo izvleče navzven, ter ponovi postopek vpihovanja vse dokler ne zapolnimo prostora v celoti.

Vpihovanje celuloze z pištolo

Vpihovanje celuloze z pištolo

Vpihovanje celulozne izolacije z pištolo je način vgradnje, ki je primeren za vpihovanje v stene. Na vrhu stene izvrtamo odprtino in nato vanjo vstavimo vpihovalno pištolo. Smer vpihovanja celulozne izolacije najprej usmerimo navzdol, ob zapolnitvi stene, pa jo usmerimo še v zgornja kota stene in takšen način dosežemo enakomerno gostoto izolacije v celotnem prostoru.

Celulozna izolacija z nasutjem

Celulozna izolacija z nasutjem

Izolacijo prosto nasipamo na raven strop ali v tla objekta. Ta način vgradnje se uporablja tako pri novogradnjah, kot tudi pri sanacijah starejših objektov ( hiše, šole, vrtci, hale, cerkve ). Material nasujemo v debelini 30 – 50 cm in tvori veliko homogeno izolacijsko ploščo. Ker je gostote pri nasutju manjša kot pri vpihovanju in se tudi malenkost posede, nasujemo cca 10-15 % več, kot je predvideno.

Prednosti celuloze v primerjavi z ostalimi izolacijmi

Z

Vgradnja brez toplotnih mostov

Z

Brez posedanja in brez odpadka

Z

Toplotna stabilnost – uravnava vlago

Z

Izredna zvočna izolativnost

Z

Hitra in kvalitetna vgradnja

Z

FANASTIČEN FAZNI ZAMIK – brez pegrevanja ter ohlajanja prostorov

Z

Cenovno zelo ugoden in konkurenčen material

Požarna zaščita

Celulozna izolacija je narejena iz celuloze, ki je dejansko papirj. Ravno zaradi tega marsikoga skrbi gorljivost materiala, saj je vsem poznano, da papir gori. Vendar brez skrbi! Kosmiči celuloze, ki sestavljajo izolacijo, so impregnirani z borovo soljo. Če ta pride  v stik z ognjem ne gori, ampak zgolj zogleni. Uvršča se v požarni razred B2.

Prav tako pa jo ogenj tudi s težavbo prodre, kar dokazuje tudi visoko toplotno izolativnost celulozne izolacije.

mojmojster.net

Ocena podjetja

Let izkušenj

Vpihovanje izolacije

Odgovor: najlepša hvala , zelo nas veseli , da ste bili zadovoljni z našo storitvijo Marija Založnik Montažer Založnik d.o.o.

Stanko P.

Vpihovanje izolacije

Odgovor: najlepša hvala , zelo nas veseli , da ste bili zadovoljni z našo storitvijo Marija Založnik Montažer Založnik d.o.o.

Stanko P.

Vpihovanje izolacije

Odgovor: najlepša hvala , zelo nas veseli , da ste bili zadovoljni z našo storitvijo Marija Založnik Montažer Založnik d.o.o.

Stanko P.

Montažer Založnik

Naslov

Gozdarska cesta 72
2382 Mislinja

Telefon

041 653 908

Elektronski naslov

info@montazer.si

Pišite nam

To spletno mesto ščiti reCAPTCHA in Googlov pravilnik o zasebnosti ter pogoji storitve.