Montaža predelnih sten

Predelne stene

Predelne stene so odlična rešitev za hitro in cenovno ugodno pregrajevanje prostorov. Zaradi svojih odličnih zvočnih, toplotnih ter ognjevarnih lastnosti omogoča široko uporabo v različnih objektih, tako stanovanjskih, kot tudi poslovnih. Mavčne montažne stene so relativno lahke in dodatno ne obremenjujejo objekta, njen votli del pa nam služi za razpeljavo različne instalacije v steni.

Po sistemu Knauf poznamo več vrst predelnih sten od enoslojne mavčne obloge do dvoslojne, tri…. V objektih, kjer je ta zahteva pa izvedemo tudi ognjevarne predelne stene, kakor tudi vlagoodporne stene za potrebe oblaganja s keramiko v sanitarnih prostorih. Mi pri montaži mavčnih predelnih sten uporabljamo izolacijo izključno priznanih svetovnih proizvajalcev, kot sta KNAUF INSULATION ECO in URSA. Njihovi izdelki so visoko kakovostni, ekološko neoporečni, dimenzijsko prilagojeni suho montažnim sistemom ter v rolah, da lahko izolacijo položimo v enem kosu od vrha do tal.

Pri montaži predelne stene moramo obvezno pred pritrditvijo kovinskih profilov na tla strop in zidano steno predhodno na te profile nalepiti podložni trak, prav tako pa je potrebno pravilno izvesti delitacijski stik med mavčno in zidano steno, da kasneje ne pride do večjih odstopanj med njima.

Z gradnjo lahkih suhomontažnih predelnih sten dosežemo visoko stopnjo zvočne in toplotne izolativnosti , ter visok nivo požarne varnosti.

Predelne stene
Predelne stene
Predelne stene

Pomen izolacije predelne stene

Predelne stene razdelijo prostor na manjše enote, poleg vizualne in fizične ločitve prostorov pa mora biti preprečen tudi prehod zvoka skozi steno. Še posebej je to pomembno pri lahkih suhomontažnih predelnih stenah.

Predelne stene z vgrajenimi izolacijskimi materiali iz steklene ali kamene volne Knauf Insulation omogočijo, da vsak prostor v objektu zaživi po svoje, hrup v sosednjih prostorih pa postane nemoteč. Hkrati se zmanjša tudi poraba energije v objektu.

Nova generacija steklene volne je prejela zlati znak Eurofins INDOR AIR COMFORT za kakovost zraka v prostorih.

Predelne (pregradne) stene so odlična rešitev, da brez gradbenih posegov ločite prostor.

Izkoristite prednosti postavitve montažnih pregradnih (predelnih) sten pred konvencionalno zgrajenimi vmesnimi stenami! Predelne (pregradne) stene postavljamo po načrtih strank oziroma arhitektov. Pri postavljanju pregradnih (predelnih) sten in druge suhomontažne gradnje smo fleksibilni, prilagodimo se zahtevam in željam stranke.

Predelne (pregradne) stene so primerne za postavitev tako v suhih kot tudi vlažnih prostorih.
V vlažnih prostorih montiramo mavčne plošče, ki so odporne na vlago.

Pri gradnji sten iz mavčnih plošč uporabljamo stojke iz kovinskih profilov. Votlina predelne stene je tudi idealen prostor za namestitev instalacij ter toplotnih in zvočnih izolacij. Zvočno izolacijo zagotavljajo večslojne obloge z mavčnimi ploščami in vmesna izolacija iz mineralnih vlaken. Za povečanje požarne varnosti montiramo ognjevarne plošče.

Na takoj ravni površini lahko nemudoma opravimo beljenje ali polaganje ploščic , vgradimo okna ali vrata

mojmojster.net

Ocena podjetja

Let izkušenj

Vpihovanje izolacije

Odgovor: najlepša hvala , zelo nas veseli , da ste bili zadovoljni z našo storitvijo Marija Založnik Montažer Založnik d.o.o.

Stanko P.

Vpihovanje izolacije

Odgovor: najlepša hvala , zelo nas veseli , da ste bili zadovoljni z našo storitvijo Marija Založnik Montažer Založnik d.o.o.

Stanko P.

Vpihovanje izolacije

Odgovor: najlepša hvala , zelo nas veseli , da ste bili zadovoljni z našo storitvijo Marija Založnik Montažer Založnik d.o.o.

Stanko P.

Montažer Založnik

Naslov

Gozdarska cesta 72
2382 Mislinja

Telefon

041 653 908

Elektronski naslov

info@montazer.si

Pišite nam

To spletno mesto ščiti reCAPTCHA in Googlov pravilnik o zasebnosti ter pogoji storitve.